Champions League

De kampioen uit de grootste Europese competities mogen deelnemen aan de zogenaamde Champions League. Uit de Engelse, Spaanse, Duitse en Italiaanse competitie mogen ook ploegen meedoen die iets lager op de ranglijst geëindigd zijn. Het toernooi biedt clubs de mogelijkheid om het tegen topclubs uit andere Europese competities op te nemen. Uit de Nederlandse competitie is alleen de kampioen van het vorige seizoen rechtstreeks geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. Voor de nummer twee van de Eredivisie geldt dat de club een aantal kwalificatierondes door moet zien te komen. Naast de Champions League is ook de Europa League (voorheen: UEFA Cup) een internationaal toernooi, waaraan de clubs uit verschillende landen mee mogen doen. Ieder jaar wordt door de UEFA bepaald hoeveel clubs uit ieder land deel mogen nemen aan de toernooien. Bij veel bookmakers wordt de mogelijkheid geboden om te wedden op de Champions League of Europa League.

 

Seizoenweddenschappen en weddenschappen per wedstrijd

De meeste online bookmakers, waar Unibet, het Kroon Casino, Netbet en Betsson goede voorbeelden van zijn, bieden de mogelijkheid om zowel in te zetten op seizoenweddenschappen en weddenschappen per wedstrijd. Bij seizoenweddenschappen kun je denken aan het voorspellen van de winnaar van de Champions League, de topscorer van de Champions League, de speler met de meeste gele kaarten, de ploeg met de minste tegendoelpunten, enzovoorts. De seizoenweddenschappen hebben vaak een vrij hoge quotering, omdat er gedurende het seizoen veel kan gebeuren. Daarbij moet je een lange tijd wachten tot het moment dat je het prijzengeld voor een winnende weddenschap krijgt. Het seizoen duurt immers een jaar!

 

Ook bij de weddenschappen voor individuele weddenschappen is het aanbod erg groot. Standaard kun je inzetten op de winnaar van een wedstrijd, het aantal doelpunten wat gescoord wordt en de correcte uitslag van de wedstrijd. Daar stopt het echter niet bij de meeste bookmakers. Zo kun je ook inzetten op het wel of niet geven van een rode kaart door de scheidsrechter, het raken of missen van een strafschop, de speler die als eerste een doelpunt maakt, enzovoorts. Door het grote aantal weddenschappen per wedstrijd kan het behoorlijk lastig zijn om een goede weddenschap te vinden. Je wilt immers geen geld verliezen, maar tegelijkertijd een zo hoog mogelijk winst behalen. Op internet worden verschillende wedstrategieën toegelicht.

 

Informatie inwinnen bij wedden op Champions League

Het wedden op de Champions League begint bij het inwinnen van informatie over de verschillende ploegen en scheidsrechters. Er zijn erg veel websites waarop informatie over de vorm van clubs en individuele spelers gedeeld wordt. Daarbij verzamelen deze websites doorgaans informatie over spelers die geblesseerd of geschorst zijn. Wanneer een sterspeler niet mee kan doen met zijn team kan dit betekenen dat de prestaties van het team minder zullen worden. Bij het kiezen van een weddenschap dien je hier rekening mee te houden. Wellicht is het verstandiger om in te zetten op het aantal doelpunten in een wedstrijd, in plaats van op de winnaar van het duel. Je kunt er vanzelfsprekend ook voor kiezen om het duel helemaal links te laten liggen en in te zetten op een andere partij.

 

Naast de mogelijkheid om informatie in te winnen over een bepaalde ploeg of speler, kun je ook kijken naar de wedtips die andere gokkers geven. Vaak delen gokkers hun tips, zodat anderen hiervan kunnen profiteren. Voor de gokker zelf maakt het geen verschil, omdat hij of zij de weddenschap vaak al geplaatst heeft. Naarmate er meer mensen op dezelfde weddenschap inzetten, zal de quotering van de weddenschap dalen. Het is dus raadzaam om een weddenschap zo snel mogelijk te plaatsen nadat je een tip gekregen hebt. Zo zal je winst het grootst zijn als de weddenschap winnend is!

 

Gokken op de Champions League met een welkomstbonus

Wanneer je niet bekend bent met wedden op de Champions League, of wanneer ploegen als Barcelona, Real Madrid en Arsenal je weinig zeggen, kun je ervoor kiezen om te wedden op de Champions League met een welkomstbonus. Bij vrijwel iedere bookmaker wordt een welkomstbonus voor nieuwe gokkers aangeboden. Vaak gaat het hierbij om een 100% stortingsbonus, waardoor je 100% extra bonusgeld krijgt bovenop je eerste storting. Let wel, er zit vaak een maximum aan deze bonus. Dit verschilt per bookmaker en vind je terug in de rondspeelvoorwaarden van de welkomstbonus. Lees deze vooraf nauwkeurig door, om ongewenste financiële verassingen te voorkomen. Je dient de bonus bijvoorbeeld eerst een aantal keer rond te spelen.