Eredivisie

De Eredivisie is de hoogste voetbaldivisie in Nederland, waarin onder meer clubs als Ajax, PSV, Feyenoord, AZ en FC Twente actief zijn. Jaarlijks proberen deze en dertien andere clubs de kampioen van Nederland te worden. De ploeg die als laatste eindigt zal automatisch degraderen naar de Jupiler League, wat het op een na hoogste niveau in Nederland is. Naast de Eredivisie kunnen Nederlandse voetbalclubs de KNVB beker winnen, evenals de Johan Cruijffschaal. Laatstgenoemde prijs wordt aan de winnaar van een duel tussen de bekerwinnaar en de kampioen van het vorige seizoen gegeven aan het begin van ieder seizoen. Bij veel bookmakers wordt de mogelijkheid geboden om te wedden op voetbalwedstrijden uit de Eredivisie en de KNVB beker. Zo bieden onder meer het Kroon Casino, Unibet, Netbet en Betsson deze mogelijkheid aan. Je kunt hierbij inzetten op individuele wedstrijden of weddenschappen die voor het gehele seizoen gelden.

 

Wedden op de Eredivisie

In Nederland was voorheen enkel bookmaker Toto legaal, waardoor veel gokkers via Toto inzetten op de Nederlandse Eredivisie. Inmiddels zijn er veel meer online bookmakers die hun diensten aanbieden, waardoor het aanbod flink gegroeid is. Neem bijvoorbeeld Unibet of Netbet, waar het aantal weddenschappen op wedstrijden uit de Eredivisie erg groot is. Per wedstrijd worden al snel een paar honderd weddenschappen aangeboden, die gericht zijn op de winnaar van het duel, het aantal doelpunten wat gescoord wordt, het aantal gele kaarten wat een scheidsrechter in een wedstrijd geeft, enzovoorts.

 

Een van de voordelen aan wedden op de Eredivisie is de informatie die beschikbaar is over de clubs en spelers uit de Eredivisie. Er zijn verschillende websites waarop je meer kunt lezen over de vorm van bepaalde clubs, de belangrijkste spelers die geblesseerd zijn, scheidsrechters die de meeste gele of rode kaarten geven in de competitie, enzovoorts. Dergelijke informatie is essentieel bij het kiezen van een goede weddenschap. Zeker wanneer je weet dat belangrijke spelers een tijdje niet actief zullen zijn, kunnen de prestaties van een club achteruitgaan. Dit betekent dat de kans op een winnende weddenschap ook kleiner wordt, als je bijvoorbeeld inzet op de winnaar van een duel. Je kunt er in zo’n geval wellicht beter voor kiezen om in te zetten op het aantal doelpunten wat gescoord wordt.

 

Verschillende weddenschappen per wedstrijd

Veel bookmakers bieden gokkers de mogelijkheid om in te zetten op seizoenweddenschappen en weddenschappen voor individuele wedstrijden. Seizoenweddenschappen zijn voornamelijk gericht op de kampioen van een seizoen, de speler die de meeste doelpunten scoort, de speler die de meeste kaarten krijgt, enzovoorts. Het aanbod aan weddenschappen per wedstrijd in de Eredivisie is veel groter. Zo kun je per wedstrijd al snel uit twee- tot driehonderd mogelijkheden kiezen. Zet bijvoorbeeld in op de winnaar van een wedstrijd in de Eredivisie, het aantal doelpunten wat gescoord zal worden door de thuisploeg, de uitploeg of het totaal aantal doelpunten, het aantal kaarten wat gegeven wordt, de speler(s) die tijdens de wedstrijd scoort of scoren, enzovoorts. Door het grote aanbod aan weddenschappen per wedstrijd is het niet altijd even gemakkelijk om een geschikte weddenschap te vinden.

 

Op internet vind je verschillende websites waarop wedstrategieën voor de Eredivisie worden toegelicht. In de Eredivisie, zeker ook in de Jupiler League, wordt doorgaans erg veel gescoord. Het zou daarom een goede strategie zijn om in te zetten op bijvoorbeeld minimaal twee doelpunten in een wedstrijd. Zo voorkom je dat je een weddenschap verliest omdat er een verassing tussen de uitslagen zit. Ajax zou bijvoorbeeld op papier moeten kunnen winnen van Go Ahead Eagles. Toch komt het geregeld voor dat een kleinere club stunt en bijvoorbeeld met 2-1 van Ajax of PSV wint. Door in te zetten op ‘over 1.5 total goals’, is de weddenschap alsnog winnend.

 

Welkomstbonus bij wedden op de Eredivisie

Bij het wedden op de Eredivisie kun je kiezen uit een van de vele online bookmakers. Op internet vind je van verschillende bookmakers een uitgebreide recensie, waarin je meer leest over de service, het aanbod en de snelheid bij het uitbetalen van je gewonnen prijzengeld. Daarbij bieden veel online bookmakers een aantrekkelijke welkomstbonus voor nieuwe gokkers aan. Zo heb je direct een goede start en loop je in het begin weinig risico. Vaak worden deze welkomstbonussen als stortingsbonussen aangeboden, waarbij je bovenop het gestorte geld een bepaald percentage (vaak 100%) aan bonusgeld krijgt. Dit bonusgeld kun je vervolgens gebruiken om verschillende strategieën uit te proberen, in te zetten op verassingen, etc. De precieze welkomstbonus voor nieuwe spelers verschilt per bookmaker.

 

Let op: voordat je het gestorte geld terug kunt storten naar je bankrekening, dien je aan de rondspeelvoorwaarden van de welkomstbonus te hebben voldaan.